Renovera kök

kökKöksrenovering är vägen till det kök man alltid drömt om, men det kan vara en ganska irriterande och inte minst dyr. Men när man sedan kan använda sitt nya fräscha kök så inser man att det är värt det. Den tid som renoveringen tar kan dock vara rätt så påfrestande, eftersom det blir svårt eller omöjligt att laga mat hemma. Hur pass lång tid det tar att helrenovera ett kök varierar, i bästa fall går det på bara några dagar, men minst en vecka får man nog räkna med i normalfallet, och i värsta fall längre än så.

Använda köket under renoveringen
Hur pass begränsad användningen av köket kommer att bli under renoveringen varierar. När hantverkarna är där inne och jobbar, till exempel, så är det klart att man inte kan stå där och laga mat. Under kvällstid kan det dock finnas vissa möjligheter att använda ugn och spis – förutsatt att de fortfarande är inkopplade eller ens står kvar där. Det kommer dock inte att vara bekvämt eller praktiskt, och det är enklare att utgå från att köket inte kommer att kunna användas under renoveringen. Enklaste lösningen är att använda en mikrovågsugn och äta färdigmat, beställa hem mat och liknande. Inte den billigaste lösningen, men då det rör sig om en begränsad tidsperiod så kan det fungera.

Kostnaden för att renovera köket
Priset för att renovera ett kök varierar enormt. Ska alla köksluckor och vitvaror bytas? Då blir det rejält dyrt. Kan man tänka sig att behålla spis och frys och nöjer sig med enklare köksluckor? Då blir det billigare. 50 000 kronor är rätt billigt, 100 000 mer normalt, och 200 000 dyrt, då får man ett exklusivt kök. Bestäm er för vad ni vill ha för kvalitet på det material som måste köpas in, ta in offerter från flera olika köksrenoveringsfirmor, och sätt er ner och räkna. Vad blir materialkostnaden, och vem kan tänka sig att utföra jobbet till bäst pris?